Skip to content

Bonjour! – Franse Chansons

Speciaal programma voor zorginstellingen.

Een franse middag met Agua Azul
Een franse middag met Agua Azul

Een Franse middag

Frankrijk staat bekend om zijn rijke cultuur, culinaire hoogstandjes en prachtige taal. Maar één van de grootste bijdragen van Frankrijk aan de wereld is toch wel de muziek, en dan met name de chansons. Deze unieke muziekstijl kenmerkt zich door de poëtische teksten, vaak over de liefde en het leven, en de melancholische melodieën.

Wie kent ze niet, de iconische chansons die de tand des tijds hebben doorstaan? Nummers als Les Champs-Elysées, La Vie En Rose, Une Belle Histoire en La Chanson de Lara zijn nog steeds geliefd en worden overal ter wereld gedraaid. En laten we de grote Salvatore Adamo niet vergeten, wiens hit Vous Permettez, Monsieur nog steeds door vele mensen wordt meegezongen.

Maar ook de minder bekende chansons zijn pareltjes die het beluisteren waard zijn. De liedjes van Gilbert Bécaud, zoals Nathalie, zijn prachtig en blijven hangen in je hoofd. En wie kent niet de hit van de onlangs overleden Johnny Hallyday, Pour moi la Vie Va Commencer, die nog steeds op vele Franse radiozenders te horen is?

Om de Franse sfeer compleet te maken serveert u in de pauze een glas rode wijn en wat Franse kaas. De middag kan niet meer stuk! Of serveer een Franse maaltijd.

Interactief

In het laatste gedeelte doen de bewoners heerlijk met ons mee, want we delen dan ritme-instrumenten uit: het wordt een vrolijke boel!

Flyer & boeken

Download hier de flyer met alle informatie voor het Franse programma (en alle andere speciale programma’s die wij voor zorginstellingen aanbieden).

Wilt u meer informatie of ons direct aanvragen? Stuur snel een mailtje met het formulier hieronder.

Email formulier

Liever een grotere band of solist?

Of ander vermaak zoals een vuurshow, goochelaar of walking act?
Wij hebben een artiestenbureau met meer dan 200 muzikanten en Show Acts!